Wiley Dergilerinde Makale İşlem Bedeli Ödemeden Makale Yayınlanması Hk.

Ulusal düzeydeki ilk “Oku ve Yayımla” anlaşması olan Wiley Açık Erişim (AE) Anlaşması kapsamında, Türkiye’deki bütün EKUAL üyesi kurumların yazarlarının, Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergileri'nde (Hindawi hariç) “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publicaition” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır.

EKUAL Üyesi Kurum araştırmacılarınca, kapsam içindeki Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınların, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, Açık Erişimli yayımlanması mümkün olacaktır.

Anlaşma kapsamında "yıllık AE makale yayımlama kotası" bulunmakla beraber her kuruma özel olarak ayrılmış bir kota bulunmamaktadır.

AE desteği verilecek yayınlarla ilgili olarak; hibrit dergilerdeki yayınların 01 Ocak 2023 ve sonrası kabul edilmiş olması yeterlidir, altın açık erişim dergilerde ise 01 Ocak 2023 ve sonrasında gönderilmiş ve kabul edilmiş olması gerekmektedir.

Çömü kütüphanenin duyurusu için tıklayınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Dergi listesi için tıklayınız.