Yaz Okulu Hk.

Yaz okulunda alınan derslerin geçersiz sayılmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar;

1. Dönem içerisinde alınıp FF ya da FD  ortalaması olan dersler alınabilir. (Geçilen dersler şartlı dahi olsa alınamaz.)
  1. Kalınan ders seçmeli bir ders ise öğrenci isterse, kaldığı bu seçmeli ders yerine o yarıyıla ait ve daha önce almadığı (transkriptinde olmayan) başka bir seçmeli ders alabilir.
  1. Dönem içerisinde hiç alınmayan bir dersin alınabilmesi için, dönem içerisinde, o yarıyıla ait derslerden en az birinin alınmış olması gerekir. (Dönem içerisinde hiç dersin alınmadığı bir yarıyıldan ders alınamaz. Örneğin öğrenci 6.yarıyıldan hiç ders almadıysa yaz okulunda da o yarıyıldan herhangi bir dersi alamaz. Ancak bazı dersleri aldı ve AKTS yetmediği için alamadığı dersler varsa bunları alabilir.)
  1. En fazla 3 ders/18 AKTS ders alınabilir. (Aldığı üniversitedeki değil buradaki AKTS’leri esastır.)
  1. Farklı dersleri farklı üniversitelerden alabilir. Almak istediği derslerin hepsini tek bir üniversiteden alması şartı yoktur. (Devam zorunluluğu ders alınan üniversiteyle ilgilidir.)
  1. Farklı üniversitelerden alınmak istenilen dersin içeriği, kredi ya da AKTS’si uyumlu olmalıdır. (Kredi ya da AKTS alınacak üniversitede eşit ya da daha yüksek olabilir.)
  1.  Alınmak istenilen dersin, alınmak istenilen üniversitedeki 14 haftalık içeriği bölümdeki dersten sorumlu öğretim elemanına gönderilerek uygun olduğu ve alınabilir olduğu onayı alındıktan sonra gerekli formlar doldurularak Bölüm Sekreterliğine bırakılacaktır.